Houd-afstand-op-kantoor-cultuur

Houd afstand op kantoor cultuur

Houd-afstand-op-kantoor-cultuur

Nog even en de kantoren mogen straks weer open! De komende maanden zullen we nog met strikte regels afstand van elkaar moeten houden. Je kunt als organisatie de bureaus uit elkaar zetten, maximaal aantal medewerkers binnen laten en door signing medewerkers instrueren om afstand te houden. Dit is niet genoeg! Want het zit hem vooral in gedrag. Nieuw gedrag!

We zullen een nieuwe manier moeten vinden om te bewegen binnen de kantooromgeving. Hoe pak je dit nu als organisatie aan? Dit vraagt om een centrale strategische aanpak.

Wees duidelijk over het gedrag wat je anders wil zien

De belangrijkste eerste stap is het vaststellen binnen jouw organisatie wat de nieuwe samenwerk afspraken zijn en hoe jullie elkaar hierbij gaan helpen. Deze werkafspraken kun je vormgeven in een beknopte pictochart. Klik hier voor een voorbeeld: Voorbeeld samenwerkafspraken houd afstand op kantoor

Communiceer!

Zorg ervoor dat je via verschillende kanalen jouw medewerkers bereikt en doe dit vooral eenduidig! Dus de nieuwsbrief, intranet, info borden en het voorbeeldgedrag van het management op kantoor moeten op elkaar afgestemd zijn zodat medewerkers via verschillende kanalen geïnformeerd worden over het “houd-afstand-op-het-werk”.

Train & coach

Alleen nieuwe werkafspraken maken en hierover communiceren is niet voldoende. Gedragsverandering krijg je vooral binnen organisaties voor elkaar door medewerkers hierbij te begeleiden door ze te trainen en te coachen. Vooral training on the job is zeer effectief. Nieuwsgierig naar mogelijke trainingen? Klik hier voor het ‘houd-afstand-op- het- werk’ trainingsaanbod.

Learning by doing

Verandering kost tijd en geef vooral jouw collega’s de tijd en de ruimte om te wennen aan de nieuwe werkvormen en afspraken. Het is van belang dat er fouten gemaakt mogen worden en dat er ruimte is om elkaar aan te spreken en ervan te leren.

Evalueer en stel bij

Zorg ervoor dat je met de “houd-afstand-op-het-werk” ambassadeurs regelmatig stil staat bij de wijze waarop de collega’s afstand houden. Stel de afspraken, begeleiding of informatie verstrekking bij daar waar nodig.

Samen staan we sterk, samen pakken we dit aan en gaan we op gepaste afstand weer aan de slag. Stay strong & stay healthy!

Volg Bedrijfshelden

Scroll naar boven
Waarmee kan ik je helpen?