Persoonlijke Groei Games

Programma "Ontwikkel jezelf spelenderwijs"

Wil jij werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling? En sta jij op het punt om een nieuwe stap in je carrière te maken? Dan is het programma “Ontwikkel jezelf spelenderwijs” echt iets voor jou!

Als (beginnende) professional heb je het niet altijd even makkelijk. Je staat voor veel keuzes in je privéleven en bent op zoek naar zekerheid in je werk. Tegelijkertijd spelen er vragen als: 

 • Wie ben ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat wil ik bereiken?
 • Hoe kan ik dit bereiken?

Dit kan leiden tot een hoop onzekerheid, waardoor je richting in je leven mist. Je hebt het gevoel dat er meer is, dat je meer kunt. Neem eens tijd voor jezelf en richt je op je ontwikkeling. Een proces waarmee je voor langere tijd bezig bent.

Bedrijfshelden heeft een programma ontwikkeld waarmee jij het beste uit jezelf kan halen. Het programma is gefocust op jouw persoonlijke ontwikkeling. Door middel van een aantal serious games ga je spelenderwijs aan de slag met jouw groei. 

Inhoud van het programma

We gaan op wereldreis, met zes spellen, die ieder op een ander continent zijn. Er kunnen 6 tot 12 deelnemers meedoen. Wij kiezen bewust voor een kleine groep, omdat er dan ruimte voor persoonlijke aandacht blijft. De reis duurt ongeveer 10 weken, waarin we 3 bijeenkomsten en een terugkomdag hebben. In deze live bijeenkomsten spelen we 6 spellen. Hieronder leggen we meer uit over de verschillende spelonderdelen

Europa

Kraak de Kluis  

Azië

Snelheid van waarde

Australië

Kwaliteiten van de kangoeroe
4

Afrika

Veren van de struisvogel

5

Noord-Amerika

Jackpot van Las Vegas

6

Zuid-Amerika

Flikken Challenge

DAG 1: Weten wie je bent

Europa: Kraak de kluis
Werken aan jezelf begint met het kijken naar je verleden. In het eerste spel gaan we terug in de tijd, op ontdekkingstocht in het verleden. Tijdens “Kraak de Kluis” word je, door korte opdrachten uit te voeren, uitgedaagd om op zoek te gaan naar belangrijke kluiscodes. Hierbij staan wijze lessen uit het verleden centraal.

Ontcijfer de code van de kluis samen met jouw team, door de verschillende opdrachten te doorlopen en los het mysterie van de kluis op!

Azië: Snelheid van waarde
Wat vind je belangrijk? Wat zijn jouw waarden? In dit spel word je uitgedaagd om op instinct keuzes te maken. Je moet snel alle waardekaarten zien weg te spelen. Hierna mag je in 60 seconden drie waardekaarten uitkiezen. Dit zijn de waardes die jij het belangrijkste vindt!

Kraak de Kluis Spel | Bedrijfshelden

Kraak de Kluis

Kraak jij de Kluis? Ga op zoek naar belangrijke kluiscodes uit je eigen verleden. Dit doe je  door korte opdrachten uit te voeren waarbij de wijze lessen uit het verleden centraal staan.

Snelheid van waarde | Bedrijfshelden

Snelheid van waarde

Tijdens het spelen van het “Snelheid van Waarde” spel worden de spelers uitgedaagd om snel verbindingen te maken. De spelers moeten zo snel mogelijk alle kaarten zien weg te spelen. 

DAG 2: Weten wat je kunt

Australië: Kwaliteiten van de kangoeroe
In dit spel gaan we kwaliteiten verzamelen. Het is vaak moeilijk om kwaliteiten van jezelf te benoemen. In dit spel oefen je hiermee. Inzicht in je eigen kwaliteiten zorgt ervoor dat je deze op een juiste manier kunt inzetten. Een belangrijk onderdeel in het proces van jouw persoonlijke ontwikkeling!

Afrika: Veren van de Struisvogel
Het volgende spel gaat over je drijfveren. In “Veren van de Struisvogel” speel je drie rondes. Tijdens de eerste, groene ronde ga je samen met je medespelers op zoek naar de eigen drijfveren. Drijfveren zijn je dieperliggende principes en waarden.

In de tweede, gele ronde probeer je de drijfveren van anderen te herkennen. Tot slot ga je in de laatste, oranje ronde de juiste communicatiestijlen koppelen aan de verschillende drijfveren. Iedere ronde heeft een tijdslimiet, waardoor je soms snelle keuzes moet maken.

Kwaliteiten van de Kangaroe Spel | Bedrijfshelden

Kwaliteiten van de Kangoeroe

Tijdens het spelen van het “Kwaliteiten van de Kangoeroe” spel worden de spelers uitgedaagd om de gekozen kwaliteiten te verzamelen. 

 

Veren van de Struisvoge\ Bedrijfshelden

Veren van de Struisvolgel

Een ideaal spel om inzicht te krijgen in de soorten drijfveren en op zoek te gaan naar je eigen drijfveren. Leer drijfveren bij anderen herkennen en pas jouw communicatiestijl aan. 

DAG 3: Weten wat je wilt

Noord-Amerika: Jackpot van Las Vegas
Aangekomen in Noord-Amerika, gaan we voor de “Jackpot van Las Vegas”. Dit spel gaat over je verlangens. Over vervulde verlangens, maar ook over verlangens die niet of slechts gedeeltelijk vervuld zijn. Spelenderwijs leer je je eigen en elkaars verlangens kennen.

In het spel spaar je jackpotloten. Iedere beurt gooi je de dobbelsteen en verplaats je de pion. Vervolgens krijg je een opdracht die je moet uitvoeren. Deze opdrachten staan in het teken van verlangens.

Zuid-Amerika: Flikken Challenge
Het laatste continent van onze wereldreis is Zuid-Amerika. Hier spelen we de “Flikken Challenge”. In dit spel ga je samen met jouw team de misdaad bestrijden. Vooraf ga je op onderzoek uit door feiten te verzamelen. Ook bepaal je welke buit je wilt binnenhalen en help je elkaar hierbij.

Met de feiten bedoelen we wat je tot nu toe geleerd hebt van de wereldreis. De buit is dat wat je nog wilt leren, de nog te behalen winst. In dit spel kijken we alvast achterom naar de rest van de reis. Deze reflectie is erg waardevol, omdat je hierdoor de kans krijgt om nog meer te leren.

Na afloop van het spel krijg je opdrachten mee om later te onderzoeken of uit te voeren. Dit kun je thuis in je eigen tijd doen, met ondersteuning van de Bedrijfshelden app.

Jackpot van Las Vegas | Bedrijfshelden

Jackpot van Las Vegas

Dit spel staat in het teken van verlangens. Het gaat over verlangens die vervuld worden maar ook verlangens die niet of gedeeltelijk vervuld zijn. De speler met de hoogste jackpot wint het spel.

Flikken Challenge | Bedrijfshelden

Flikken Challenge

Tijdens het spelen van het “Flikken Challenge” spel gaan de spelers fictief met elkaar de misdaad bestrijden. Dit proces wordt ondersteund door de Bedrijfshelden app. 

Terugkomdag

Het programma sluiten we af met een terugkomdag waarbij we terugblikken op de oogst en de resultaten die er geboekt zijn.

Geef je nu op voor een onvergetelijke ervaring!

Ga op wereldreis en ontwikkel jezelf spelenderwijs. Tijdens ons programma kom je erachter wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Wat kun je van ons verwachten?

 • We spelen samen zes verschillende serious games tijdens 3 bijeenkomsten;
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren coach;
 • Ga op reis met een kleine groep gelijkgestemden;
 • Geen saaie lessen, maar leer spelenderwijs;
 • Vind het antwoord op jouw vragen en leer wat jouw sterke punten zijn;
 • Heel veel plezier!

Schrijf je nu in voor jouw wereldreis en leer jezelf kennen!

Extra: Gereedschapskist

Schrijf je nu in en krijg als bonus de gereedschapskist. Met de gereedschapskist leren we jou om bepaalde coaching methodieken in te zetten. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Tijdens de reis kan het gebeuren dat iemand extra ondersteuning nodig heeft. Misschien loopt het niet meer zo soepel en heb je wat hulp nodig. Dan kun je gebruikmaken van de “gereedschapskist”. 

In de kist zitten 6 verschillende, kleine spellen. De spellen kunnen helpen bij het:

 • stellen van de juiste vragen;
 • oplossen van problemen in de samenwerking;
 • feedback geven (zowel belonen als ergens op aanspreken);
 • leren omdenken;
 • feestvieren.

Met het inzetten van de gereedschapskist help je elkaar. Ook is het een goede manier om zelf te ervaren hoe het is om een ander te coachen.

Marieke Bedrijfshelden
Samen spelenderwijs aan de slag

Staat jouw spel er niet bij? Ik ga graag de uitdaging aan om samen jullie eigen spel te ontwikkelen!

Scroll naar boven
Waarmee kan ik je helpen?