Activeer de helden binnen uw bedrijf!

"wanneer we niet langer de situatie kunnen veranderen,
worden we uitgedaagd onszelf te veranderen"

Wat kan een Bedrijfsheld voor uw organisatie betekenen?

"Een bedrijfsheld is iemand die beschikt over superkrachten of bijzondere eigenschappen"

Uw organisatie bestaat uit diverse samenwerkingsverbanden tussen meerdere personen. Uw medewerkers zetten daarbij hun talenten (kracht, kennis en vaardigheden) in om een bepaald doel te bereiken of in een behoefte te voorzien. Het is voor u van belang dat uw medewerkers optimaal gefaciliteerd worden zodat ze hun talenten in blijven zetten. Door de intrede van twee nieuwe generaties op de werkvloer en de opkomende individualisering merken organisaties dat de "one size fits all" aanpak niet meer werkt. Dit zorgt ervoor dat het voor u een uitdaging wordt om uw medewerkers te boeien en te binden. Met als gevolg dat goede medewerkers vertrekken.

Hoe zorgt u ervoor dat u aansluiting blijft vinden bij uw medewerkers? Dat ze hun talenten voor u blijven inzetten? Wij hebben ervaren dat als u de helden blijft stimuleren door het inzetten van werksessies, trainingen en workshops ze meer plezier halen uit het eigen werk en samwewerken met collega’s. Met ons trainingsprogramma zien wij uw medewerkers als dé bedrijfshelden van uw organisatie en gaan wij graag met u de uitdaging aan om samen deze bedrijfshelden te activeren waardoor uw organisatie de 'place to be' wordt.

Wat levert het u op?

Door uw Bedrijfshelden te activeren zorgt u ervoor dat:

•De helden optimaal hun talent leren in te zetten;

•Hierdoor krijgt u beter werkende teams;

•Komt de fun terug op de werkvloer;

•Willen de (juiste) talenten hierdoor blijven;

•Zal nieuw talent willen aansluiten;

•En uw organisatie zal succesvoller draaien.

Bedrijfshelden programma

Wij helpen graag met het verbeteren van uw teamprestaties en daarbij het vergroten van het werkgeluk van uw medewerkers. We gaan letterlijk aan de slag om uw bedrijfshelden te activeren. Allereerst gaan wij persoonlijk kennismaken met uw medewerkers. We nemen tijdens deze kennismaking een drijfveren test af. Tijdens de kennismaking gaan we op zoek naar de uitdagingen die de medewerkwerker ervaart individueel, op teamniveau en op organisatieniveau. Vanuit dit onderzoek pitchen wij ons plan van aanpak richting het management. Na akkoord starten wij met een Kick- On bijeenkomst waarbij wij de resultaten delen van ons onderzoek en maken we bekend wat de stip op de horizon gaat worden. Na deze bijeenkomst volgen er aantal maatwerktrajecten zoals bijvoorbeeld individuele coaching, strategiesessie, teamspirit bijeenkomsten, FLOW sessies, etc.

In 6 stappen naar succes!

Heeft u interesse?

Onze bedrijfshelden plannen graag een koffiemoment in. Onder het genot van een heerlijke kop koffie gaan we samen met u op zoek naar uw grootste uitdaging en kijken we in welke vorm wij u kunnen ondersteunen. U kunt hier contact met ons opnemen!