Over Marieke

Volg mijn avontuur!

Lees mijn blog

Welkom bij Bedrijfshelden!


Mijn naam is Marieke Borkus- Peeters en samen met mijn man Niels, onze twee honden, kat en een set kippen wonen we op het platteland in het Brabantse Heesch. Wij noemen het ook wel de plek waar je “gewoon lekker jezelf kunt zijn”. Dit is niet alleen voor onszelf maar ook voor onze gasten. Ben je nieuwsgierig naar deze plek? Ik geef de meeste trainingen op onze “gewoon lekker jezelf zijn” plek dus klik hier voor een sfeerimpressie.

De start van mijn avontuur
Waarden zijn de dingen die jij echt belangrijk vindt in het leven, en daarmee geven deze ons richting. Het is dus belangrijk om stil te staan bij jouw eigen waarden, zodat je hier op kunt sturen in je leven. Hier begint dan voor mij ook mijn avontuur. Op zoek naar de belangrijke waarden in mijn werkleven.

Ik ben mijn carrière begonnen bij Hotel Des Indes in Den Haag. Mijn eerste baan heeft de basis gelegd van mijn avontuur. Een vijf sterren omgeving waar de gast (mens) centraal stond. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eerste waarde heb gevormd voor de rest van mijn loopbaan; altijd op zoek naar de verbinding met mensen.

Aansluitend ben ik gaan werken bij de Provincie Zuid-Holland en daarna bij ProRail. Twee mooie organisaties die volop in beweging waren. Beide organisaties waren continu op zoek naar nieuwe vormen van dienstverlening. Ik gaf hier zelf ook invulling aan door te gaan investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. In de jaren dat ik hier werkte heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd. Dit stimuleerde mij om de tweede waarde vast te stellen; aandacht voor persoonlijke groei.

Na een aantal jaar overheidservaring had ik de wens om meer in de commerciële wereld aan de slag te gaan. Ik kwam terecht bij Facilicom, een gigantisch grote dienstverlener. Voor deze organisatie was ik een soort ‘Mega Mindy’; als er ergens een probleem was dan werd ik ingezet om het op te lossen. Hierdoor ontdekte ik mijn oplossingsgerichte en creatieve kant. Mijn interesse ging vooral naar het gedrag van mensen en hoe deze positief te beïnvloeden. Ik ontdekte hierdoor mijn nieuwe waarde; ruimte voor creativiteit.

Tijd voor mijn eigen onderneming

Na een aantal jaar besloot ik dat het tijd werd voor mijn eigen onderneming. Ik zag de vorming van mijn eigen bedrijf als een soort wereldreis en besloot daarom hier een aantal jaar voor uit te trekken. De afgelopen jaren heb ik veel mensen gesproken, bedrijven bezocht en diverse trainingen gevolgd. Ik ontdekte dat ik toe was aan een verdieping van mijn huidige waarden. Door de verdieping van een aantal relaties kreeg ik een scheper zicht op wie ik ben en waar ik voor sta. Dit leverde voor mij weer een nieuwe waarde op: investeer in diepgaande relaties.

Afgelopen jaar heb ik mijn laatste waarde gevormd. Door de jaren heen ontdekte ik dat ik zo gefocust was op de ander waardoor ik vaak mezelf vergat. Dit had altijd effect op de kwaliteit van mijn werk maar zeker ook op mijn gezondheid. Ik raakte in gesprek met een running therapeut en ben daarna een heel jaar aan de slag gegaan om mijn leven gezonder in te richten. Dit leverde mij zoveel op waardoor ik mijn laatste waarde op de lijst kon toevoegen; stel je gezondheid centraal.


Mijn avontuur gaat door
De komende jaren gaat mijn avontuur verder! Ben je nieuwsgierig naar mijn volgende stap? Volg dan mijn avontuur via mijn blogs.

Staat jouw spel er niet bij? Ik ga graag de uitdaging aan om samen jullie eigen spel te ontwikkelen!