Ken je dat gevoel dat je bij jouw huidige organisatie iets mist? Dat je op zoek bent naar leuke mensen? Mensen met een mooi en gepassioneerd verhaal. Mensen waar je van wilt leren. Mensen die jou aan het denken zetten. Mensen waarmee je op zoek kan gaan naar jouw authenticiteit. Mensen waar je jouw kennis mee wilt delen. Kortom je bent op zoek naar (meer) inspiratie!

Drie stappen die zorgen voor geluk, succes en inspiratie

Elke Geraerts schrijft in haar boek ‘Het nieuwe mentaal’; “om als mens gelukkig en succesvol in het leven te staan moeten we uitgaan van onze natuurlijk drang naar saamhorigheid”. Je ziet dat de ‘hippe’ bedrijven van deze tijd flink inzetten op het bieden van deze saamhorigheid. Maar wat als je bij een organisatie werkt die jou dit niet kan bieden? Kun je dit ook op een andere manier organiseren voor jezelf? JAZEKER! Zoals Geraerts treffend beschrijft kun je de verbondenheid/ saamhorigheid zelf flink vergroten door in je omgeving aan de slag te gaan met de volgende drie stappen:

1. Begroet!

Elizabeth Dunn en Michael Norton onderzochten het effect van in contact komen met vreemden (Benjamin effect). Ze ontdekten dat als we in contact komen met mensen die we niet of nauwelijks kennen we de neiging hebben onszelf vrolijker voor te doen dan we zijn. We lachen dan meer en zijn optimistischer. Door jezelf dus regelmatig uit te dagen nieuwe mensen te leren kennen heeft dit direct effect op jouw (werk) geluk.

2. Leef je in!

Empathie is een eigenschap die zich kenmerkt door het hebben van een sterk inlevingsvermogen in de ander. Er is dus altijd sprake van twee of meerdere personen. Het is in relatie tot de ander. Empathie is een voorwaarde om een stabiel en bevredigend sociaal leven op te bouwen. Het stelt ons in staat tot vriendelijkheid, rechtvaardigheid, altruïsme, maar ook om intiem lief te hebben, een band op te bouwen met vrienden en begrip op te brengen voor anderen. Door verder na te denken over emoties (bij jezelf en anderen), vergroot je automatisch je empathisch vermogen, maar versterk je ook je relaties met anderen.

3. Aan de slag met een goede daad!

Doordat je eerst iemand begroet en vervolgens je inleeft in de ander ontstaan er waarschijnlijk kansen om in actie te komen. Professor Robert Levine onderzocht in welke mate sociaal contact te stimuleren is waardoor het gevoel van saamhorigheid dichterbij komt. Hij ontdekte door een aantal onderzoeken uit te voeren dat je een cultuur kunt creëren waarbij hulpvaardigheid centraal staat. Door af en toe een goede daad te verrichten levert dit jou veel bonuspunten op voor jouw mentale welzijn.

Kun je wat extra inspiratie gebruiken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!